Oppdatert:
30. mai 2021
Lunga.net-logo
Oppdatert:
30. mai 2021


Velkommen til Hammerfest

Snøhvitbyen


OPPDATERT 30. mai 2021


Utsikta fra min nye leilighet -
Klikk på bildet for stort bilde

Marit og æ har nå gått hver våre veier og begge ungene har bosatt sæ i Oslo.
Æ har fått leie mæ ei leilighet i Hammerfest, rett ved siden av hurtigrutekaia.


Klikk for hjemmeside til Hammerfest Kommune

Kart over kommunene Hammerfest og Kvalsund
(Kommunene er slått sammen, klikk for større kart)

nedrerairo
Vårt hus i Hammerfest, vinteren 2010
elvehuset
Huset i Kokelv som var mitt hjem til 10. mai 2020


Æ er født og oppvokst i Hammerfest og bor her etter 13 år i Kokelv. Vi overtok/kjøpte i 2007 min daværende svigerfars barndomshjem i Kokelv, som vi planla og bli gamle i og æ og min daværende kone Marit, som er fra Kokelv fikk to flotte barn Helene og Georg (bilde).

Å bo i Hammerfest er flott, passelig stor by og ikke langt fra bykjernen så er man ute i naturen og masse fiskevann på Kvaløya og øya har forbindelse med fastlandet med en av norges største hengebruer, Kvalsundbrua (info: Wikipedia).

Vinterstid er det skuterkjøring (bilder) som er hovedaktiviteten for størstedelen av innbyggerne i Finnmark. Ved Skaidi (info Wikipedia) ligger Repparfjordelva, som er et eldorado for sportsfiskere som ikke kan tenke seg annet å drive med fluefiske. Jeg drev på med det en stund og her er noen <bilder> fra den perioden.

Oppdatert 2020:
Æ og Marit skilte lag (separert) i 2016 og skilt i 2017. Vi skrev avtale om at ho overtok huset på Nedre Rairo og æ ble da boende i huset i Kokelv, men siden det huset betydde så mye for Marit fortsatte vi å eie 50% hver av huset.

Etter et hjerneslag i 2015, hjerteflimmer året etter og fikk konstatert kols grad 2, ble huset i Kokelv litt for mye for mæ å ta vare på. Dermed flytta æ til Hammerfest og leier nå en leilighet i boligsameiet Først og Fremst og Marit kjøpte mæ ut fra huset i Kokelv.


- Biografisk informasjon

Navnet Hammerfest kommer av landtaufeste for båtene i fjellhammeren. Byen fikk sin bystatus i 1789, sammen med <Vardø (lenke)>, og har i dag 9 407 (1/1-08) innbyggere. <Sjekk her på Statistisk Sentralbyrå>. Dette er mulighetenes by, her kan man oppleve både kysten og innlandet på mindre enn en times kjøretur.

Bysangene til Hammerfest og Vardø (kun tekst):

Hammmerfestsangen

Vardøsangen

Hammerfest (info Wikipedia) er en av verdens nordligste byer. Den ligger på Kvaløya (info Wikipedia)som er sammenbundet til riksvegnettet med en hengebru. Brua er verdens nordligste hengebru og har et spenn på 525 m. Den ble åpnet for trafikk 14. desember 1977. I Hammerfest finnes den verdensberømte Isbjørnklubben, eller på engelsk <"The Royal and Ancient Polar Bear Society"> og har medlemmer fra hele verden.

Personlige interesser
Mine families store interesse er fluefiske i elv og fjellturer/friluftsliv både sommer som vinter. Om vinteren er det kjøring på scooter og isfiske som opptar det meste av tiden. Vi kjøpte barndomshjemmet til min svigerfar i 2007 og etter noe arbeid ble huset beboelig og vi benytter den ofte.

Noen bilder fra Hammerfest og Kokelv, november 2008


Kokelv
Kokelv er ei lita bygd i bunnen av Revsbotn. Per kommunevalget i 2007 var det 116 stemmeberettige i Kokelv og i 2001 var det totalt 165 innbyggere. I bygda finnes nærbutikkenKokelv Oppvekstsenter og barnehage og Kokelv Bo- og Omsorgssenter.

Her kommer ekskona mi fra og vi var så heldige å få overta svigerfar sitt barndomshjem, som vi har fikset på slik at vi kan benytte den som fritidshus (bilde)og kanskje fremtidig bolig.

Her er mange fiskevann i umiddelbar nærhet og for de som liker å gå i fjellet (som undertegnede), så er det kort vei opp til fjellet og ei lita lakseelv, Russelva som ligger rett før en kommer til  bygda.

Kveldsbilder fra Kokelv 7. desember 2008


Her kan søke på mine sider eller på nettet

search this site the web
search engine by freefind

Copyright © 2009 Bjørnar Lunga - All rights reserved