Oppdatert:
27. august 2010
Lunga.net-logo
Oppdatert:
27. august 2010

Om oss

Velkommen til Hammerfest

Snøhvitbyen


Vi er: Marit og Bjørnar Lunga - Barn: Georg og Helene - E-post: E-post til familien

Klikk for hjemmeside til Hammerfest Kommune

nedrerairo
Vårt hus i Hammerfest, vinteren 2010
elvehuset
Hytta/huset vårt i Kokelv, 29. mai 2010


Født og oppvokst og bor her fortsatt, men vi har i 2007 overtatt min svigerfars barndomshjem i Kokelv, som vi etter planen forhåpentlig skal bli gamle i. Har ei nydelig kone, Marit, som er fra Kokelv og vi har to flotte barn Helene og Georg (bilde). Huset vårt i Hammerfest ligger rett ved det idylliske vannet midt i byen, Storvannet.

Å bo i Hammerfest er flott, passelig stor by og ikke langt fra bykjernen så er man ute i naturen og masse fiskevann på Kvaløya og øya har forbindelse med fastlandet med en av norges største hengebruer, Kvalsundbrua (info: Wikipedia).

Vinterstid er det skuterkjøring (bilder) som er hovedaktiviteten for størstedelen av innbyggerne i Finnmark. Ved Skaidi (info Wikipedia) ligger Repparfjordelva, som er et eldorado for sportsfiskere som ikke kan tenke seg annet å drive med fluefiske. Jeg drev på med det en stund og her er noen <bilder> fra den perioden.


- Biografisk informasjon

Navnet Hammerfest kommer av landtaufeste for båtene i fjellhammeren. Byen fikk sin bystatus i 1789, sammen med <Vardø (lenke)>, og har i dag 9 407 (1/1-08) innbyggere. <Sjekk her på Statistisk Sentralbyrå>. Dette er mulighetenes by, her kan man oppleve både kysten og innlandet på mindre enn en times kjøretur.

Bysangene til Hammerfest og Vardø:

Hammmerfestsangen

Vardøsangen

Hammerfest (info Wikipedia) er en av verdens nordligste byer. Den ligger på Kvaløya (info Wikipedia)som er sammenbundet til riksvegnettet med en hengebru. Brua er verdens nordligste hengebru og har et spenn på 525 m. Den ble åpnet for trafikk 14. desember 1977. I Hammerfest finnes den verdensberømte Isbjørnklubben, eller på engelsk <"The Royal and Ancient Polar Bear Society"> og har medlemmer fra hele verden.

Personlige interesser
Mine families store interesse er fluefiske i elv og fjellturer/friluftsliv både sommer som vinter. Om vinteren er det kjøring på scooter og isfiske som opptar det meste av tiden. Vi kjøpte barndomshjemmet til min svigerfar i 2007 og etter noe arbeid ble huset beboelig og vi benytter den ofte.

Noen bilder fra Hammerfest og Kokelv, november 2008


Kokelv
Kokelv er ei lita bygd i bunnen av Revsbotn. Per kommunevalget i 2007 var det 116 stemmeberettige i Kokelv og i 2001 var det totalt 165 innbyggere. Bygda har skole/barnehage, Bo- og Servicesenter og reiselivsbedrift: Kokelv Sjøhus (lenke).

Her kommer kona mi fra og vi var så helfige å få overta svigerfar sitt barndomshjem, som vi har fikset på slik at vi kan benytte den som fritidshus (bilde)og kanskje fremtidig bolig. Her er mange fiskevann i umiddelbar nærhet og for de som liker å gå i fjellet (som undertegnede), så er det kort vei opp til fjellet og ei lita lakseelv, Russelva (lenke), rett ved bygda.

Kveldsbilder fra Kokelv 7. desember 2008

Fakta om Kvalsund Kommune
På kommunens nettside fins faktaene her


Her kan søke på mine sider eller på nettet

search this site the web
search engine by freefind

Copyright © 2009 Bjørnar Lunga - All rights reserved