Oppdatert:
8. desember 2003
Oppdatert:
8. desember 2003


Alle hurtigruteskipene:
MS Vesterålen

hrute-logo

k Forsiden hurtigruten

k Rundreise med
--MS Midnatsol juni 2008

--Se bildene her

k Hammerfest - Kirkenes
..med retur med MS
--Polarlys
- 2004

k Førjulstur til Svolvær
--i desember 2003

k Kunstutstillinger på
..MS Finnmarken

k Bildefilm fra Polarlys

k Anløpskart

LENKER

k Hurtigruten Group ASA

k Hurtigruta.info

k Hurtigrutemuseet

k Østenfjeldske HurtigrutevennerM/S Vesterålen

Av den såkalte "mellomklassen" av hurtigrutene vil jeg nå presentere M/S Vesterålen". Dette skipet som ble bygd i 1983, gjennomgikk en stor modernisering i 1988 og i 1995. Dette for å få skipet mer funksjonelt til de krav som stilles til denne trafikken.

Ombord traff jeg kaptein Terje Nesset, som er fra Råkvåg som ligger på Fosnahalvøya i Sør-Trøndelag, rett nord av Trondheim. Han er i likhet med alle de andre kapteinen jeg har snakket med ombord i de forkjellige hurtigrutene stortrives med å seile langs vår lange kyst.

Ombord på M/S Vesterålen har han seilt i omlag 1 1/2 år og hans fortid på hurtigruten er kun på de gamle båtene. Han har seilt etter Riksveg nr. 1 siden 1977.

Kaptein Terje Nesset
Kaptein Terje Nesset, Råkvåg.

Purser Odd Nordbustad
Purser Odd Nordbustad

Før han mønstret på hurtigrutene seilte han i 18 år på de 7 hav. Det var også noe han trivdes meget med, men det å være borte fra familie og venner i Norge, var vel det som trakk han til en skipsfart som gjorde at han kunne være mer hjemme.

Mens jeg var ombord var det ikke så mange passasjerer ombord, men det tar seg litt opp når julebordsesongen nærmer seg, sa Nesset, men siden det er få passasjerer, kjører vi med et minimalt antall mannskap, ca. 30.  

I resepsjonen traff jeg purser Od Nordbustad og han var en meget travel mann. Det er meget som skal ordnes før vi kaster loss, sa han i forbifarten, mens jeg forsøkte å få noe informasjon. Kaptein Nesset smilte og sa at han ikke liker å bli tatt bilde av og han overlater til meg å være hurtigrutas ansikt utad.


Kaptein Nesset og undertegnede ble så opptatt av å snakke om båtens fortreffeligheter med bautrøskere*, maskinkraft og alt slike tekniske saker, at vi ikke merket at styrmannen begynte å gjøre klart for å kaste loss.

Ingen fare, sa kaptein Nesset, mens vi hastet ned til landgangen, som da var lagt inn. Vel, sa kaptein Nesset, du får vel komme deg av ellers må du bli med sørover, mens hans smilte i bukkeskjegget sitt.

Jeg takket for samtalen, mens jeg hastet nedover landgangen og ønsket kaptein Nesset og hans mannskap "Bon Voyage" videre.

* Bautrøskere eller baupropeller som vi landkrabber sier

ms vesterålen
M/S Vesterålen stevner sørover.

Under følger noen bilder fra skipet:
a
a

a a a

a a a

-
TEKNISKE DATA:

Selskap:

Byggeår:
1983

Modernisert: 1988/95

Ant. køyer:
314

Passasjerer:
580

Bilplasser:
40

Brutto tonn:
6.261

Lengde:
108 m.

Bredde:
16,5 m.

Fart:
18 knop

Kontaktinfo:

Mobiltelefon: +47 48 01 80 00

E-postvesteralen@hurtigruten.com 


Her kan søke på mine sider eller på nettet

Søk: lunga.net internett
search engine by freefind

Copyright © 2003 Lunga.net - All rights reserved

Kilde hurtigrutelogoer: Hurtigruten.no