Oppdatert:
1. desember 2003
Oppdatert:
1. desember 2003


Alle hurtigruteskipene:
MS Richard With

hrute-logo

k Forsiden hurtigruten

k Rundreise med
--MS Midnatsol juni 2008

--Se bildene her

k Hammerfest - Kirkenes
..med retur med MS
--Polarlys
- 2004

k Førjulstur til Svolvær
--i desember 2003

k Kunstutstillinger på
..MS Finnmarken

k Bildefilm fra Polarlys

k Anløpskart

-LENKER

k Hurtigruten Group ASA

k Hurtigruta.info

k Hurtigrutemuseet

k Østenfjeldske HurtigrutevennerM/S Richard With
På mine nettsider og i min serie om de flotte hurtigrutene som seiler langs vår vakre og spennende kyst, er jeg denne gangen kommet til M/S Richard With.

Ombord traff jeg kaptein Inge Olav Nilsen , og i likhet med de fleste kapteiner ombord i hurtigruteskipene, er også han fra landsdelen, nærmere bestemt Svolvær.

Han har reist på de fleste skipene i flåten, fra de gamle traverne, via mellomklassebåtene og til de nye. Han begynte å reise i 1973 og har vært kaptein ombord i Richard With siden 1997. Han har en glimrende jobb, og er på 22 dager (to hele rundturer) og samme antall dager fri.

Alle bilder kan ses i stor versjon, klikk på bildet og det åpnes i et nytt vindu.

Kaptein Inge Olav Nilsen
Kaptein Inge Olav Nilsen, Svolvær.

ms richard with
M/S Richard With

Må sløyfe enkelte anløp
I de tidligere artiklene om hurtigrutene har jeg spurt om hvordan det er å manøvrere disse svære skipen i de mange trange havnene langs med kysten. Kaptein Nilsen kunne også bekrefte av ved mye vind, kan det av og til skje at de må sløyfe enkelte anløp.

Og det var akkurat det som skjedde på denne turen. I Berlvåg var det så kraftig vind som i tillegg sto fra land at de var nødt til å sløyfe anløpet. Dette er svært kjedelig, la kaptein Nilsen til, men som øverste sjef ombord og med ansvar for alle ombord kommer sikkerheten først.

De som skal av ved de havnene vi desverre må sløyfe, vil det bli arrangert slik at de kan reise med andre hurtigruter eller med andre fremkomstmidler.


Denne dagen var det også kraftig vind i Hammerfest og de hadde store problemer med å legge til kai. Med det vindfanget disse skipene representerer er det svært vanskelig og legge til når vinden står av kaia.

Men nå er det litt lettere her i Hammerfest siden vi kan bruke den delen av kaia som vender mot Molla, der vil jo vinden ikke presse så mye på skipet. Richard Wiht har to bautrøskere (baupropeller, red.anm.) på hver side og hver er på 1 000 hestekrefter og i likhet med M/S Trollfjord kan også vi ligge "død" i vannet ved sterk kuling, dvs. 20 sekundmeter vind.

Antall reisende
Jeg måtte også spørre om hvor mange passasjerer de har ombord og det var ikke mange, omlag 40 - 50 stykker. Derfor er heller ikke bemanningen ombord mer enn 32. Om sommeren er de på topp med bemanningen, mellom 55 og 60 mannskaper.


Hotellresepsjonen
Kontakt med M/S Richard With:

Telefon: +47 948 07 690
Telefax: +47 948 07 688

Litt historikk om opphavet til navnet på båten Richard With:
I 1891 lanserte statens dampskipskonsulent August Kriegsman Gran ideen om en ekspressrute sjøveien mellom Trondheim og Hammerfest. Det Nordenfjeldske Dampskibsselskab og Det Bergenske Dampskibsselskap ble tilbudt seilingen, men avslo fordi seiling vinterstid i mørke og vind ble ansett som umulig. På den tiden fantes bare to hydrograferte kart og 28 fyrlykter nord for Trondheim.

Det var det forholdsvis nyetablerte Vesteraalens Dampskibsselskab i Stokmarknes som tok utfordringen. I lengre tid hadde Kaptein Richard With og hans loser ført nøyaktige notater om kurs, fart og tid på strekningen - og mente at dette skullegå. 18. mai 1893 signerte staten og Vesteraalens Dampskibsselskab en 4-års kontrakt som ga selskapet støtte til en ukentlig seiling mellom Trondheim og Hammerfest om sommeren og Trondheim og Tromsø om vinteren - og med ni anløp underveis. Faksimile fra Hurtigruten.com


Under følger noen bilder fra skipet og legg spesielt merke til kunsten:
Kunsten ombord er av Eva, Karl Erik, og Jan Harr. Det er flotte og ikke minst store malerier, innlemmet i resten av interiøret på en fortreffende måte. Noe som virkelig er verdt å se.

a
a
a

a
a
a

-
TEKNISKE DATA:

Selskap:

Byggeår:
1993

Ant. køyer:
490

Passasjerer:
691

Bilplasser:
50

Brutto tonn:
11.205

Lengde:
121,8 m.

Bredde:
19,2 m.

Fart:
18 knop

Kontaktinfo:

Mobiltelefon: +47 97 57 10 00

E-postrichard.with@hurtigruten.com 


Her kan søke på mine sider eller på nettet

Søk: lunga.net internett
search engine by freefind

Copyright © 2003 Lunga.net - All rights reserved

Kilde hurtigrutelogoer: Hurtigruten.no