Oppdatert:
5. oktober 2005
Oppdatert:
5. oktober 2005


Alle hurtigruteskipene:
MS Polarlys

hrute-logo

k Forsiden hurtigruten

k Rundreise med
--MS Midnatsol juni 2008

--Se bildene her

k Hammerfest - Kirkenes
..med retur med MS
--Polarlys
- 2004

k Førjulstur til Svolvær
--i desember 2003

k Kunstutstillinger på
..MS Finnmarken

k Bildefilm fra Polarlys

k Anløpskart

k Kontaktinformasjon skipene

k Hvilket skip fra havn

k Hvor er skipene nå?

k Rute og avvik hurtigruten

-

LENKER

k Hurtigruten Group ASA

k Hurtigruta.info

k Hurtigrutemuseet

k Østenfjeldske HurtigrutevennerM/S Polarlys (Wikipedia)
Så har jeg kommet til  det nest siste skipet av de hurtigruteskip som seiler etter vår langstrakte kyst, M/S Polarlys. Det er et hurtigruteskip/cruiseskip av den nye typen, faktisk det femte siste som er blitt levert.

Skipet er eid av Hurtigruten Group ASA og ble levert i 1996. Som de fleste av disse nye skipene er også dette skipet utrustet med to stykk baupropeller på 790 Kw hver, 1 akterpropeller på 883 kW som gjør skipet meget manøvrerbart. At skipet også har stabilisatorer gjør også reisen med disse nye skipene langt mer behagelig en kanskje mange er vant med. 

Men til tross for mye maskinkraft er også dette skipet meget følsom for sterk vind og ved ekstremt dårlig vær og noen havner må skipene seile forbi. Det er som ved de andre skipene av denne nye typen, de mindre havnene som er svært værutsatt, må av og til forbiseiles.

ms polarlys
Et av mange flotte skip.

Kaptein Helge Johansen
Kaptein Helge Johansen

Seilt med hurtigruten siden 1965
Ombord fikk jeg en samtale med skipets kaptein, Helge Johansen. Han kommer fra det gamle handelsstedet Hamnes i Lyngen. Han har ikke så lang fartstid ombord i M/S Polarlys, kom ombord her i april 2003, men har seilt med hurtigruten siden 1965 og er dermed en av de som har seilt lengst med hurtigruten.

Han har lik mange andre offiserer og mannskap ombord i hurtigruteskipene, seilt i utenriksfart og han kunne også fortelle at livet ombord i hurtigrutene, uansett hvilket skip han har seilt på, er like trivelig. Samholdet ombord, uansett hvilken stilling en har, er veldig bra og han ville ikke bytte dette mot noe annet yrke.

Selv om han har reist i utenriksfart kunne han ikke tenke seg å slutte i hurtigruten og gå tilbake til livet på de syv hav


Frodig kvinne
Da jeg var ombord 5. desember 2003, fortalte kapteinen at de måtte seile forbi alle anløp mellom Vardø til Honningsvåg på grunn av ekstremt dårlig vær, men fra Honningsvåg ble det finvær igjen, noe som de 40 julebordsgjestene sikkert var glad for.

På bildet til høyre kan leserne se en statue av en frodig kvinne, og som kaptein Johansen sa det, "Det er den mest befølte damen ombord på skipet". Alle som reiser med oss bare må studere kunstverket og klarer heller ikke å unngå en del "beføling", som han så beskrivende fortalte.

Ombord finnes også mye annen kunst og dette kan sees i billedserien under, men for å få det rette inntrykket av kunsten, anbefales et besøk ombord, enten som reisende eller at skipet blir besøkt mens det ligger i havn. Hammerfest | NU kan i alle fall anbefale begge deler.

"Ornament" i granitt av Nicolaus Wiedeberg
"Ornament" i granitt av Nicolaus Wiedeberg

Under følger noen bilder fra skipet:
 
Resepsjonen ombord. Kafeteriaen. Souvenirbutikken.

Bar og dansing. Avslapning på øverste dekk. Fin kunst i trappearealene.

Mere kunst i trappearealene (ikke vasketrallen). Skulpturer er det også ombord og demme er ifølge kapteinen den mest befølte dama ombord.. Styrbord sides gang mot restauranten lengt akter.

Kafeteriaen sett fra styrbord side. ms polarlys Som sagt, mye flott kunst ombord.

-
TEKNISKE DATA:

Selskap:

Byggeår:
1996

Ant. køyer:
482

Passasjerer:
691

Bilplasser:
50

Brutto tonn:
12.000

Lengde:
123 m.

Bredde:
19,5 m.

Fart:
18 knop

Kontaktinfo:

Mobiltelefon: +47 99 48 72 75

E-postporlarlys@hurtigruten.com  


Her kan søke på mine sider eller på nettet

Søk: lunga.net internett
search engine by freefind

Copyright © 2005 Lunga.net - All rights reserved

Kilde hurtigrutelogoer: Hurtigruten.no