Oppdatert:
27. februar 2004
Oppdatert:
27. februar 2004


Alle hurtigruteskipene:
MS Nordlys

hrute-logo

k Forsiden hurtigruten

k Rundreise med
--MS Midnatsol juni 2008

--Se bildene her

k Hammerfest - Kirkenes
..med retur med MS
--Polarlys
- 2004

k Førjulstur til Svolvær
--i desember 2003

k Kunstutstillinger på
..MS Finnmarken

k Bildefilm fra Polarlys

k Anløpskart

k Kontaktinformasjon skipene

k Hvilket skip fra havn

k Hvor er skipene nå?

k Rute og avvik hurtigruten

-

LENKER

k Hurtigruten Group ASA

k Hurtigruta.info

k Hurtigrutemuseet

k Østenfjeldske HurtigrutevennerM/S Nordlys (Wikipedia)
Neste skip i vår serie om hurtigruteskipene, som ustanselig seiler opp og ned vår vakre og ville kyst, er M/S Nordlys. De som har reist strekningen på 11 dager, det vil si en rundtur, kan ikke få fullrost turen nok.

At det er verdens vakreste sjøreise er i alle fall gjengangsmelodien fra de som vi har snakket med ombord i de mange skipene som daglig kommer innom vår vakre by.

Som alle de andre skipene av de nyeste, har også M/S Nordlys litt problemer når vinder hyler rundt ørene og spesielt for de anløpstedene etter kysten som er små og som ikke har litt lè i from av fjell.

Spesielt noen steder på Nordkynn, Øst-Finnmark, men også flere sørpå kan det av og til være et problem at vi ikke kan anløpe pga. været.

ms nordlys
Et stolt og flott skip legger til kai i Hammerfest.

Kaptein Kjell Jonassen
Kaptein Kjell Jonassen

Kaptein Kjell Jonassen
Dette opplyste skipets kaptein, Kjell Jonassen, som har sitt bosted i Bodø, men som opprinnelig kommer fra Meløy. Han har fungert i ca. 1 år som kaptein ombord i dette skipet, men har seilt på flere skip i hurtigruterederiene. Blant annet M/S Kong Harald som han tjenestegjorde i 7 år.

Han seilte, før han ble ansatt i hurtigruten, på godsbåter etter kysten som kan forklare han store kjennskap til så godt som alle leiene etter kysten. Han virker ofte som en statslos når de seiler i hurtigruta.

Så han kunne fortelle mange morsomme historier, spesielt når de seiler på den beryktede "Hustavika" på Nordvestlandet. Her blir ofte hurtigruta brukt som eskortefartøy for alle typer skip som skal passere den vanskelige leia og som ikke er så kjent med de vanskelige forholdene der. Til og med rednings-selskapet benytter seg av oss når skip ber om assistanse i den lei.


Turistskip på Svalbard
Jonassen har, som de fleste skipsførerne på hurtigruteskipene, seilt i utenriksfart. Og så har han seilt med den gamle ærverdige M/S Polarstjernen som hver sommer er turistskip på Svalbard. Han blir en smule opprømt når han forteller om sine opplevelser der opp, dette med vanskelige isforhold og opprømte turister som har 1001 spørsmål om alt og ingenting.

Når de skal passere isfjell som duver i sjøen har de en regel for hvor nært de kan passere. Minimum 10 ganger høgda av skipet er en fast regel. Så når skipet har en mastehøyde på rundt 26 meter må de være minimum 260 fra isfjellet.


Levende leksikon
Som i alle skipene er det første du ser når du kommer ombord resepsjonen, og M/S Nordlys er intet unntak. Her kan du spørre om det meste og de har til enhver tid oversikt over skipet, ledige lugarer, når de ankommer forskjellige anløpsteder, ja de er som levende leksikon når det gjelder skip og kysten de seiler.

Til høyre kan vi skimte purser og purserassistenten på sin vante arbeidsplass. Purseren denne gangen er Per Ristesund, som har seilt med M/S Nordlys siden 1998, mens purserassistent Arnhild V. Eggum, Har seilt på dette skipet siden den var 9 måneder gammel, det vil si siden 1995.

Purserassistent Per Ristesund og purser Arnhild Eggum
Purserassistent Per Ristesund og purser Arnhild Eggum
(ingen slektskap med Jan, opplyste hun).

Under følger noen bilder fra skipet:

a
a
a

a
a
a

a
a
a

a
a
a

a

-
TEKNISKE DATA:

Selskap:

Byggeår:
1994

Ant. køyer:
482

Passasjerer:
691

Bilplasser:
50

Brutto tonn:
11.204

Lengde:
121,8 m.

Bredde:
19,2 m.

Fart:
18 knop

Kontaktinfo:

Mobiltelefon: +47 99 48 72 74

E-postnordlys@hurtigruten.com 


Her kan søke på mine sider eller på nettet

Søk: lunga.net internett
search engine by freefind

Copyright © 2003 Lunga.net - All rights reserved

Kilde hurtigrutelogoer: Hurtigruten.no