Opplastet:
24. mai 2004
Oppdatert:
22. juni 2011


Alle hurtigruteskipene:
MS Nordnorge

hrute-logo

k Forsiden hurtigruten

k Rundreise med
--MS Midnatsol juni 2008

--Se bildene her

k Hammerfest - Kirkenes
..med retur med MS
--Polarlys
- 2004

k Førjulstur til Svolvær
--i desember 2003

k Kunstutstillinger på
..MS Finnmarken

k Bildefilm fra Polarlys

k Anløpskart

k Kontaktinformasjon skipene

k Hvilket skip fra havn

k Hvor er skipene nå?

k Rute og avvik hurtigruten

-

LENKER

k Hurtigruten Group ASA

k Hurtigruta.info

k Hurtigrutemuseet

k Østenfjeldske Hurtigrutevenner21. juni 2011 ankom MS Nordnorge Hammerfest på sin ferd fra Bergen til Kirkenes som ble dekket av NRK
med en maratonsending. Kontinuerlig sending i 5 døgn eller 134 timer. Følges av millioner
av mennesker rundt jorda og er rost opp i skynene av menigmann.

Bilder fra innseilingen og opphold Hammerfest

M/S Nordnorge (Wikipedia)
Så var det hurtigruteskipet Nordnorge sin tur til en liten omtale her på mine sider om kystens riksveg nr.1. Skipet som tilbringer det meste av vinteren i cruisefart i sydishavet, er atter tilbake som en av de mange traverne langs norskekysten. Cruisefarten på den sørlige halvkule vinterstid er årsaken til at det tok så lang tid før jeg fikk et besøk ombord i M/S Nordnorge og fotografert ved kai i Hammerfest.

Dansk 1. styrmann
Ombord traff jeg kaptein Trond Holten, og som kaptein er han skipets øverste sjef. I lag med seg på brua har han selskap av 1. styrmann Sven Hansen som er nestkommanderende ombord. Han er dansk og den første offiser, som i alle fall vi har møtt på hurtigruteskipene, som ikke er norsk.

Vi fikk dessverre ikke snakket med han, da han var svært opptatt med viktige gjøremål ombord før skipet kaster loss og forlater Hammerfest havn.

NN
M/S Nordnorge legger til kai i Hammerfest.

Kaptein Trond Holten og 1. styrmann Sven Hansen
Kaptein Trond Holten og 1. styrmann Sven Hansen

Flott jobb, dette!
Kaptein Holten, som er fra Melbu, hadde imidlertid tid til en prat og omvisning på skipet og på spørsmål om han liker sitt arbeid ombord, svarer han raskt;
- En slik jobb er vel den jobben som ingen kan mistrives i, nye steder, nye opplevelser og ikke minst nye passasjerer på hver tur.

Etter en liten omvisning ombord på alle dekk er det tid til å sette seg litt ned og snakke om skipet og det å reise langs Norges kyst.

Voyage of Discovery
Så på spørsmål om hvordan det er å seile langs norskekysten, svarer han kort, at det er en flott kyst og utenlandske turister (og norske) skryter av naturen langs hele kysten. Og det er klart at det å seile langs den utrolig flotte og varierte naturen, som Norge kan by på, gir mange nye og spennende opplevelser nesten hver dag.
- Men han vil heller snakke om cruiset i Antarktisk, eller "Voyage of Discovery", som den blir kalt.


Tatt ut av ordinær seiling i Norge
Skipet blir tatt ut av ordinær trafikk i Norge om høsten for å seile som cruiseskip i de Antarktiske farvann. Denne turen ble behørig beskrevet i medier (les her), som cruiset fra verdens nordligste by, Hammerfest til verdens sørligste by Ushuaia, Argentina.

På land på Kapp Horn
- Dette er en tur skipet tar årlig og den 45 dagers lange seilingen det tar fra Hammerfest til Ushuaia, kan selvfølgelig bestilles allerede nå og det er litt av en tur, sier Holten.

På nedtur er vi innom mange havner, både i Europa og Sør-Amerika. Et av de mange høydepunktene er når vi setter folk i land på Kapp Horn, Sør-Amerikas sørligste punkt

nord norge forlater hammerfest
M/S Nordnorge forlater Hammerfest.

nn i antarktisk2


nn i antarktisk1
Disse to nydelige fotoene er tatt av mannskapet
ombord M/S Nordnorge og tillatt gjengitt her av
kaptein Trond Holten.

Mange filmteam
At turen er populær, ikke bare fra vanlige passasjerer, tyder de mange henvendelsene fra forskjellige TV- og filmteam rundt om i verden. Det er flere filmteam ombord hvert år som filmer dette flotte cruiset opp til iskanten i Antarktisk.

Andre sesong ved iskanten
For kaptein Holten er det andre sesongen han har i Antarktisk og han simpelthen elsker disse turene.
- Det kan selvfølgelig bli lenge borte fra Norge, men opplevelsen i sydishavet er bare enorm og unik, uttaler kaptein Holten.

36 % økning
- At cruiset er populært viser også den flotte økningen vi hadde i antall passasjerer fra året før, hele 36 % økning viser det med største tydelighet, ifølge Holten og han fortsetter,

"Klasset" for seiling nær is
- Og M/S Nordnorge er det eneste skipet av hurtigrutene som er klasset til fart i farvann med is, men har ikke høyeste klasse, for det er jo ikke en isbryter.

Det vil si at båten kan gå i de farvann hvor det vil være isfjell og -flak, og det må jo være betryggende for de passasjerer som reiser på cruise i disse farvann.

Ruten må holdes
Vel, tiden flyr fort i fint selskap og da avgangen blir annonsert over høytaleren, slik at de kan holde ruten, er det på tide å pakke sammen skrivesaker og kamera og pelle seg i land. Jeg ønsket kapteinen og hans mannskap fin seiling sørover og med bilder fra Antarktisk i bagen, gikk jeg i land og skipet kastet loss og stevnet sørover.


a a a

a a a

a a a

a
a

-
TEKNISKE DATA:

Selskap:

Byggeår:
1997

Ant. køyer:
464

Passasjerer:
691

Bilplasser:
50

Brutto tonn:
11.386

Lengde:
123 m.

Bredde:
19,5 m.

Fart:
18 knop

Kontaktinfo:

Mobiltelefon: +47 97 59 10 00
E-post: nordnorge@hurtigruten.com


Her kan søke på mine sider eller på nettet

Søk: lunga.net internett
search engine by freefind

Copyright © 2003 Lunga.net - All rights reserved

Kilde hurtigrutelogoer: Hurtigruten.no