Oppdatert:
3. november 2003
Oppdatert:
3. november 2003


Alle hurtigruteskipene:
MS Narvik

hrute-logo

k Forsiden hurtigruten

k Rundreise med
--MS Midnatsol juni 2008

--Se bildene her

k Hammerfest - Kirkenes
..med retur med MS
--Polarlys
- 2004

k Førjulstur til Svolvær
--i desember 2003

k Kunstutstillinger på
..MS Finnmarken

k Bildefilm fra Polarlys

k Anløpskart-

LENKER

k Hurtigruten Group ASA

k Hurtigruta.info

k Hurtigrutemuseet

k Østenfjeldske HurtigrutevennerDette skipet er solgt

M/S Narvik
M/S Narvik er en av mellomklassen av hurtigruteskipene som ferdes langs vår langstrakte kyst. En kan vel si at det er en av de gamle båtene, da de eldste klassiske båtene er helt borte i hurtigrutetrafikken. Ikke noe negativt om disse båtene av den grunn, disse er vel så bra å seile etter kysten med. Iallefall hvis vi skal tro kaptein Rolf Johansen, og han har seilt på alle typene av de båtene som seiler i dag.

På en helt vanlig mandag var det hurtigruteskipet M/S Narvik sin tur til å gjeste verdens nordligste by på sin reise sørover.

En solid traver
Båten, som er bygd i 1982, er som tidliger nevnt av mellomklassen hurtigruteskip. I størrelse og tilbud kan skipet vel ikke konkurrere så mye med de nyeste, men som en solid traver etter kysten står den ikke tilbake for noe annet skip.

En travel kaptein, Rolf Johansen, akkurat kommet ombord etter en handletur på byen, fant tid til en liten prat i skipets kafeteria.

ms narvik
M/S Narvik.

Kaptein Rolf Johansen
Kaptein Rolf Johansen.

Bedre å manøvrere enn de nyeste
Han har reist på alle de forskjellige skipstypene som har seil oppetter kysten og vet hva han snakker om når jeg spør han om forskjellen på disse båtene kontra de nye (og de eldste som har sluttet å trafikkere kysten). Før hurtigruta seilte han utenriks, lik de andre kapteinene jeg har intervjuet.

Denne båten er like god, om ikke bedre å manøvrere enn de nyeste skipene, fordi her finnes også propeller i bauen og den har ikke det vindarealet som de nyeste. De gamle båtene var ennå mindre, men der hadde vi kun en propell, så i dårlig vær måtte vi ofte benytte oss av anker.


Seilt i utenriksfart
Jonassen har, som de fleste skipsførerne på hurtigruteskipene, seilt i utenriksfart. Og så har han seilt med den gamle ærverdige M/S Polarstjernen som hver sommer er turistskip på Svalbard. Han blir en smule opprømt når han forteller om sine opplevelser der opp, dette med vanskelige isforhold og opprømte turister som har 1001 spørsmål om alt og ingenting.

Når de skal passere isfjell som duver i sjøen har de en regel for hvor nært de kan passere. Minimum 10 ganger høgda av skipet er en fast regel. Så når skipet har en mastehøyde på rundt 26 meter må de være minimum 260 fra isfjellet.


Har reist på hurtigruten siden 1985.
Til tross for baupropeller og mindre båt, så sløyfer ikke denne mindre havner enn de store båtene. Dette mente var at de store skipene var støøre i vindareal, men de hadde jo da atskillelig mere hestekrefter enn M/S Narvik.

Kaptein Johansen kunne videre informere meg om at på dette skipet er han fersk som skipsfører, kun reist siden mai måned i år, men har reist på hurtigruten siden 1985.

Før han mønstret ombord på M/S Narvik seilte han med gamle Lofoten og på den nye Nord-Norge.

Jeg takker kaptein Johansen så mye for samtalen og ønsker han og hans mannskap en god seilas videre mot sørlige farvann

purser Karin Stumps
En smilende og hyggelig purser Karin Stumps, traff jeg i kafeen,
hvor hun akkurat hadde avlevert ferske lokale og nasjonale aviser.

Under følger noen bilder fra skipet:

a
a
a
a

a
a
a
a

-
TEKNISKE DATA:

Selskap:

Byggeår:
1982

Modernisert:
1989 - 1995

Ant. køyer:
312

Passasjerer:
580

Bilplasser:
40

Brutto tonn:
6.257

Lengde:
108 m.

Bredde:
16,5 m.

Fart:
18 knop

Her kan søke på mine sider eller på nettet

Søk: lunga.net internett
search engine by freefind

Copyright © 2003 Lunga.net - All rights reserved

Kilde hurtigrutelogoer: Hurtigruten.no