Oppdatert:
26. oktober 2003
Oppdatert:
26. oktober 2003


Alle hurtigruteskipene:
MS Midnatsol

hrute-logo

k Forsiden hurtigruten

k Rundreise med
--MS Midnatsol juni 2008

--Se bildene her

k Hammerfest - Kirkenes
..med retur med MS
--Polarlys
- 2004

k Førjulstur til Svolvær
--i desember 2003

k Kunstutstillinger på
..MS Finnmarken

k Bildefilm fra Polarlys

k Anløpskart

k Kontaktinformasjon skipene

k Hvilket skip fra havn

k Hvor er skipene nå?

k Rute og avvik hurtigruten

-

LENKER

k Hurtigruten Group ASA

k Hurtigruta.info

k Hurtigrutemuseet

k Østenfjeldske HurtigrutevennerSISTE:
MS Midnatsol ble i det herrens år 2021 døpt om til MS Maud.

Dette da Hurtigruten ASA tapte deler av ruten sin til kystrutens Havila, som skal seile i samme rute som Hurtigruta har gjort i alle år og MS Maud skal være ekspeditionskip. I 2021 ble skipet ombygd og døpt om til MS Maud.
---------------------------------
Havila har nå startet å seile med sitt nye skip MS Havila Capella og skal sette inn tre skip til så snart dem er bygd, det ble en lang utsettelse pga. pandemien som har herjet i hele verden siden mars 2020.

M/S Midnatsol (Wikipedia)
Søndag 26. oktober 2003 ankom hurtigruteskipet M/S Midnatsol Hammerfest i strålende vintervær. Skipet, som er det siste i rekken av nye hurtigruten, er et fint skue der det stevner mot kai i Hammerfest.

- Jeg fikk en prat med en travelt opptatt kaptein på brua, for selv om skipet i havn, er et mye for en kaptein å gjøre på et stort passasjerskip.

- Sjefen ombord er kapteinen Herodd Widding, opprinnelig fra Harstad, men nå bosatt i Bergen. Han har reist på sjøen i hele sin yrkesmessige karriere, alt fra lokal fart, til utenriks og de siste årene på hurtigruta.

- Han sier at han har stort sett reist på alle hurtigrutene i Troms Fylkes Dampskipsselskap. Han stortrives i jobben og en kan jo, når en på det flotte skipet M/S Midnatsol, ikke tvile særlig mye på det. Jobben hans som kaptein er en meget ansvarsfull jobb, og dersom det er fullbooket med passasjerer, har han ansvaret for godt og vel 1 000 mennesker, mannskapet inkludert.


De har god oversikt, de som har sin
arbeidsplass på brua.

Kaptein Herodd Widding
Kaptein Herodd Widding, opprinnelig fra Harstad,
men nå bosatt i Bergen.

- På spørsmål om de må sløyfe anløp i dårlig vær?

- Jo da, svarte Widding, det kunne skje, til tross for den meget gode manøvreringsdyktigheten til de nye skipene, det er propeller både akter, og i bauen.

- Men vi må tenke på at med en lengde på nesten 140 meter og med mange trange, småe havner og ikke minst et sideareal rundt 600 kvadratmeter, er båten sårbar for dårlig og spesielt mye sidevind ut av kai. Kanskje spesielt på Finnmarkskysten kan været bli så ille at anløp må sløyfes.

- Plasser som oftest må sløyfes ved ekstremt dårlig vær er Havøysund, Berlevåg, Mehamn og Vardø. Til tider så kan også Honningsvåg måtte sløyfes.

- Hva med de passasjerer som ikke kommer til destinasjonshavna?
- Vel, repliserte Widding, for å referere noe som skjedde for en tid tilbake, var at passasjerer har seilt med hurtigruten nesten i ukevis mellom Honningsvåg og Kirkenes, skiftet båt, men som ikke har kommet seg til bestemmelsstedet.

- Men når det er sagt, så klarer vi som oftest å få folk i land eller at vi får de sent med andre transportmidler. Det som imidlertid også er en kjennsgjerning, er at dit hvor ikke hurtigruta går, går heller ikke flyene.

Som nevnt tidligere, så er en kapteins gjøremål mange, så for ikke å oppta for mye av hans tid, avslutter vi samtalen med å ønske kaptein Widding og hans mannskap en god reise videre mot sør.

Klokken 12:45 kaster det loss og skipet stevner atter en gang mot sør og endestasjonen BergenSkipet stevner inn mot Hammerefest havn.

Skipet sett gjennom fyrlykta på Fuglenesodden.


Det første som møter reisende eller besøkende når de kommer ombord er resepsjonen. Her får man all den informasjon, om skipet, selvfølgelig, som en måtte ønske. Hammerfest | NU møtte en smilende purser, Else K. Tjessem, som er resepsjonenleder.

Kaffeen i 5. etasje blir ofte besøkt av unge og gamle
fra Hammerfest. Å gå på hurtigruta for kaffe, kaker og
brus er nærmest blitt tradisjon for noen, kanskje
spesielt på en søndags formiddag.

midnatsol
Det var skikkelig kaldt denne dagen, men helt vindstille

Bildene under er tatt i oktober 2005 i dårlig vær.
midnatsol i storm
midnatsol i storm

-
TEKNISKE DATA:

Selskap:

Byggeår:
2003

Byggeplass:
Fosen verft, Rissa

Passasjerer:
1 000

Lugarer:
304, hvorav 24 suiter

Ant. køyer:
652

Bilplasser:
45

Brutto tonn:
16.000

Lengde:
135,75 m.

Bredde:
21,5 m.

Fart:
18 knop

Kontaktinfo:

Mobiltelefon: +47 99 48 72 77
E-postmidnatsol@hurtigruten.com 


Her kan søke på mine sider eller på nettet

Søk: lunga.net internett
search engine by freefind

Copyright © 2003 Lunga.net - All rights reserved

Kilde hurtigrutelogoer: Hurtigruten.no