Oppdatert:
3. november 2003
Oppdatert:
3. november 2003


Alle hurtigruteskipene:
MS Lyngen

hrute-logo

k Forsiden hurtigruten

k Rundreise med
--MS Midnatsol juni 2008

--Se bildene her

k Hammerfest - Kirkenes
..med retur med MS
--Polarlys
- 2004

k Førjulstur til Svolvær
--i desember 2003

k Kunstutstillinger på
..MS Finnmarken

k Bildefilm fra Polarlys

k Anløpskart-

LENKER

k Hurtigruten Group ASA

k Hurtigruta.info

k Hurtigrutemuseet

k Østenfjeldske HurtigrutevennerDette skipet er solgt

MS Lyngen
MS Lyngen er et av de såkalte mellomklasseskipene og er søsterskip til MS Vesterålen og MS Narvik. MS Narvik er nå blitt solgt til Rogaland Videregående Sjøaspirantskole og har skiftet navn til MS Gann (klikk på navn for nettside).

Over en kopp kaffe
I kafeteriaen fikk jeg et møte med kaptein Knut Storø (44) hvor vi hadde en prat om skipet, dens og hans historie. Riktignok har ikke Storø så lang fartstid ombord på MS Lyngen, men har vært ansatt i Hurtigruten Group ASA siden 1998. Skipet han var ombord på før han kom til MS Lyngen var av den nyere typen, nemlig MS Kong Harald.

ms narvik
Kaptein Knut Storø (44) på MS Lyngen.

Kaptein Rolf Johansen
En lem på lasterampen måtte sveises.

Lå som hotellskip
Kaptein Storø, som opprinnelig er fra Kolvereid ved Rørvik, har seilt i hele sitt voksne liv, og mønstret på MS Lyngen mens den lå som hotellskip på Melkøya ved Hammerfest.

Kystvakt og forskning
Som de fleste som seiler på hurtigrutene startet han sin karriere på sjøen. Først seilte han i kystvakta i rundt 10 år før han gikk ombord i Norsk Polarinstitutt sitt skip MS Lance. Her var han i tre-fire år før hurtigruten lokket han til et liv langs Norges lange kyst.

Topp jobb
På spørsmål om hvilken jobb han setter høyest vil han ikke sette hverken den ene eller den andre jobben opp mot hverandre. Hver jobb hadde sin spesielle sjarm, men her ombord er det helt topp å jobbe, skipet er flott å føre, blir kjent med mange nye mennesker hver dag og vi har et topp arbeidsmiljø. Så å arbeide ombord i MS Lyngen er en topp jobb, i likhet med de forrige skipene jeg har tjenestegjort på.


Ble et kvarter forsinket
Under oppholdet i Hammerfest ble det oppdaget en sprekk i en av lemmene på lasterampen og dette måtte repareres. Dermed måtte reparatørene ombord finne fram sveiseapparatet for å sveise slik at skipet ble nødt til å utsette avgangen med et kvarter.

Bedre godsbehandling
En ting som skiller litt fra det forrige skipet jeg var på, MS Kong Harald, er godsbehandlingen. Å laste inn eller losse går letter her ombord enn på de nye skipene, uten at han kom på hva som var den store forskjellen.

Stevnet sørover klokken 13:00
I et heller miserabelt vær med sørøstlig vind og regn og sludd i lufta kastet MS Lyngen loss rundt et kvarter etter ruta og satte nesen mot neste "port of call" Øksfjord som etter rute skal være rundt klokken 15:45.

purser Karin Stumps
M/S Lyngen stevner sørover
(klikk på bildet for stort bilde, åpnes i ny fane)

Under følger noen bilder fra skipet:


-
TEKNISKE DATA:

Selskap:

Byggeår:
1982

Ombygd:
1988/1995

Ant. køyer:
327

Passasjerer:
500

Antall dekk:
5

Bilplasser:
35

Fart:
15 knop

Brutto tonn:
11.386

Lengde:
107 m.

Her kan søke på mine sider eller på nettet

Søk: lunga.net internett
search engine by freefind

Copyright © 2003 Lunga.net - All rights reserved

Kilde hurtigrutelogoer: Hurtigruten.no