Oppdatert:
2. april 2004
Oppdatert:
2. april 2004


Alle hurtigruteskipene:

hrute-logo

k Forsiden hurtigruten

k Rundreise med
--MS Midnatsol juni 2008

--Se bildene her

k Hammerfest - Kirkenes
..med retur med MS
--Polarlys
- 2004

k Førjulstur til Svolvær
--i desember 2003

k Kunstutstillinger på
..MS Finnmarken

k Bildefilm fra Polarlys

k Anløpskart

k Kontaktinformasjon skipene

k Hvilket skip fra havn

k Hvor er skipene nå?

k Rute og avvik hurtigruten

k Reisetilbud i Norge

LINKER

k Hurtigruten Group ASA

k Hurtigruta.info

k Hurtigrutemuseet

k Østenfjeldske Hurtigrutevenner

KUNST PÅ MS FINNMARKEN

Kunståpning på M/S Finnmarken.
Skip nr. 1 av hurtigrutene, M/S Finnmarken, hadde fredag åpning av en ny salgsutstilling av kunstner Synnøve Persen fra Karasjok. Det flytende kunstgalleriet, som skipet går under betegnelsen av, hadde mange besøkende da utstillingen ble offisilet åpnet klokken 12:00.

Det er utstilt 13 malerier av kunstneren og det var et abstrakt utvalg av malerier, men ikke så abstrakt at en ikke kunne få en følelse av at figurer trådte frem jo mer en studerte maleriene.

Fargen som det kan se ut som om kunstneren har som hovedfarge, nemlig rød, gikk igjen i alle maleriene, bare med forskjellig nyanse.

Kunstner Synnøve Persen
Kunstner Synnøve Persen forteller om maleriene.

Kunstner Synnøve Persen
En blomst for kunstneren.

Åpningen av utstillingen ble foretatt av skipets hotellsjef, Magne Gjervik, og han fortalte publikum om kunsteren og at utstillingen ville være utstilt på skipet og seile langs kysten frem til 4. mai.

Kunstneren Synnøve Persen er født i 1959 og har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Oslo, hvor hun ble uteksaminert i 1978. Hun har flere separatutstillinger bak seg, de fleste i Nord-Norge, men også i resten av Skandinavia.

De bildene som er utstilt av Persen er hennes siste arbeider. Det er olje på lerretmalerier og er av abstrakte koloristisk karakter. Hun formidler i sin kunst en balanse av poesi og protester og mellom innhold og form.


Gjervik opplyste også om det hver måned vil åpne en ny utstilling på skipet og det fins vel ikke bedre PR enn å reise etter hele kysten og bli sett av både passasjerer ombord og av gjestene som kommer ombord i hver havn. Prisene på meleriene ligger på fra 5 000 til 24 000 kroner.

På utstillingen var det også en 10. klasse fra Breilia skole, som var ombord for å se kunst som en del av skolegangen. Ifølge lærer i kunst og håndtverk er det et savn at det ikke er kunstgalleri i Hammerfest, så Finnmarken er et flott supliment i så henseende.

Før skipet seilte videre fra Hammerfest, hadde kunstneren allerede solgt tre malerier og første mann som kjøpte et maleri, var Arvid Pettersen fra Brennelv. Han sa at hennes malerier var en inspirasjon og vil ta seg fint ut i sitt hjem. Men han må nok vente en måned før han kan få hkem maleriet

Arvid Pettersen
Første kjøper av Persens malerier, Arvid Pettersen


Monteriong av kunsten til Persen.

Det lokale kunstforening, her representert av Hege
Annestad Nilsen, ga blomster til kunstner Persen.


Hammerfestkunstner Eva Hanno ??
ønsker Persen lykke til.

En 10. klasse fra Breilia Skole var på besøk.

Her kan søke på mine sider eller på nettet

Søk: lunga.net internett
search engine by freefind

Copyright © 2004 Lunga.net - All rights reserved

Kilde hurtigrutelogoer: Hurtigruten.no