Oppdatert:
14. desember 2003
Oppdatert:
14. desember 2003


Alle hurtigruteskipene:
MS Finnmarken

hrute-logo

k Forsiden hurtigruten

k Rundreise med
--MS Midnatsol juni 2008

--Se bildene her

k Hammerfest - Kirkenes
..med retur med MS
--Polarlys
- 2004

k Førjulstur til Svolvær
--i desember 2003

k Kunstutstillinger på
..MS Finnmarken

k Bildefilm fra Polarlys

k Anløpskart

k Kontaktinformasjon skipene

k Hvilket skip fra havn

k Hvor er skipene nå?

k Rute og avvik hurtigruten

-

LENKER

k Hurtigruten Group ASA

k Hurtigruta.info

k Hurtigrutemuseet

k Østenfjeldske HurtigrutevennerM/S Finnmarken (Wikipedia)
Et av de nyeste skipene i serien av nye skip, er M/S Finnmarken. Denne ble ferdigstilt i 2002 og er et vakkert skip. Dette skipet, i likhet med de andre av disse nye, har stabilisatorer, slik at å reise med disse i dårlig vær er etter hvert blitt en helt annen opplevelse.

Som de som arbeidet ombord, som jeg var i kontakt med, er dette med sjøsyke ikke så vanlig som det kunne være med de gamle skipene.

Det eneste som kan være som før er dersom "været" kommer i bauen, kan det bli en del "stamping", men det gjelder selvfølgelig alle skip, uansett hvor stort og vakker de er.

ms finnmarken
Et av mange flotte skip.

Kaptein Per Pedersen og 1. styrmann Ernst Nikolaisen.
Kaptein Per Pedersen og 1. styrmann Ernst Nikolaisen.

Full konsentrasjon
Opp på brua traff jeg kaptein Per Pedersen og 1. styrmann Ernst Nikolaisen. Da jeg intervjuet dem var vi på sørgående og som våre observante lesere vil skjønne av bildet til venstre, så var det full konsentrasjon på brua. 

Med stor trafikk på sjøen, mange bøyer og lykter, så krever at alle på brua er sterkt fokusert, slik at trafikken blir så sikker som overhodet mulig. Spesielt natterstid og som her oppe i nord, hvor det er mørkt nesten hele døgnet, er det spesielt viktig at vi er fokusert på radar og all informasjon som strømmer inn de som har vakt på brua.

Etter at jeg hadde snakket og observert herrene på brua i et par tiner, kunne jeg gå ned til andre gjøremål ombord, helt overbevist om at skipet er i de beste hender. Med lang fartstid og erfaring gjennom en mannsalder er det ingen tvil om at i alle fall dette skipet, og ganske sikkert de andre skipene, kan alle seile trygt med.


Det rette maritime navnet
Som alle nye skip i hurtigruten, er også her en "resepsjon". Og som tidligere nevnt er jeg litt i tvil i om dette er det rette maritime navnet, men hotellsjefen ombord kunne opplyse meg om at det er slik det er blitt de siste årene. 

M/S Finnmarken, er i likhet med mange av hurtigruteskipene flytende kunstgallerier. Ombord her er det kunst fra mange kunstnere fra Nord-Norge og noen av disse er Britt H. Fuglevaag, Olaf Storø, Ørnulf Opdahl, Dagfinn Bakke, Ellen Lenvik, ja listen er lang og for de som er spesielt interessert finns det en komplett liste ombord. 

Like før skipet gikk fra Hammerfest den 14. desember ble det den 12. åpnet en ny utstilling av kunstneren Thor Erdahl fra Kabelvåg i Lofoten. Denne utstillingen skal være ombord til 5. januar 2004 og en nærmere presentasjon av hans verker finner du her

resepsjon finnmarken

Ble også invitert til en minirundtur med to av skipene til OVDS og en reportasje om denne turen finner du dersom du klikker på denne linken:
Førjulstur med hurtigruta.

Under følger noen bilder fra skipet:

a a a

a a a

a a a

a a a

a
a

-
TEKNISKE DATA:

Selskap:

Byggeår:
2002

Ant. køyer:
643

Passasjerer:
1 000

Bilplasser:
50

Brutto tonn:
15.530

Lengde:
138,5 m.

Bredde:
21,5 m.

Fart:
18 knop

Kontaktinfo:

Mobiltelefon: +47 48 03 40 00
E-postfinnmarken@hurtigruten.com 


Her kan søke på mine sider eller på nettet

Søk: lunga.net internett
search engine by freefind

Copyright © 2003 Lunga.net - All rights reserved

Kilde hurtigrutelogoer: Hurtigruten.no