Oppdatert:
9. mars 2009
Oppdatert:
9. mars 2009

Om oss Gjestebok
Alle hurtigruteskipene:

hrute-logo

k Forsiden hurtigruten

k Rundreise med
--MS Midnatsol juni 2008

--Se bildene her

k Hammerfest - Kirkenes
..med retur med MS
--Polarlys
- 2004

k Førjulstur til Svolvær
--i desember 2003

k Kunstutstillinger på
..MS Finnmarken

k Bildefilm fra Polarlys

k Anløpskart

k Kontaktinformasjon skipene

k Hvilket skip fra havn

k Hvor er skipene nå?

k Rute og avvik hurtigruten

-

LENKER

k Hurtigruten Group ASA

k Hurtigruta.info

k Hurtigrutemuseet

k Østenfjeldske Hurtigrutevenner


Jubeltur med direktesendt TV, Nrk2
21. juni 2011 var MS Nordnorge med på en tur med et NRK-team ombord, som filmet kontinuerlig hele turen fra Bergen til Kirkenes. Det ble en stor suksess og et engasjert folk i Norge fulgte ivrig med på NRK2. 
[Publisert 21.6.2011]
Se bildene fra Hammerfest på min blogg 


Hurtigruteskipet Lyngen
Siste skipet i serien
 *
MS Lyngen er et av de såkalte mellomklasse-skipene og er søsterskip til MS Vesterålen og MS Narvik.
[Publisert 3.3.2007]
Les hele saken

Hurtigruteskipet Nordstjernen
To gamle kjenninger 
*
Da jeg var vel ombord i vår gamle kjenning på hurtigrutefronten, MS Nordstjernen, påtraff jeg en annen kjenning, nemlig kaptein Herodd Widding.
[Publisert 5.10.2005]
Les hele saken
lofoten

Hurtigruteskipet M/S Nordnorge
Nå hurtigruteskipet, som om vinteren seiler på cruise i sydishavet, seiler i sommersesongen daglig langs norskekysten. Nå har rederiet anskaffet et nytt skip, MS Fram, slik at Nordnorge seiler oftere langs vår kyst.
[Publisert 24.5.2004]
Les hele saken
nord norge

Hurtigruteskipet M/S Nordlys
Nest siste skip i vår serie om skipene, som ustanselig seiler opp og ned vår vakre og ville kyst, er M/S Nordlys. De som har reist strekningen på 11 dager, det vil si en rundtur, kan ikke få fullrost turen nok.
[Publisert 27.2.2004]
Les mer her
nordlys

Hurtigruteskipet M/S Polarlys.
Så har jeg kommet til det nest siste skipet av de hurtigrute skip som seiler etter vår langstrakte kyst, M/S Polarlys. Det er et hurtigruteskip/cruiseskip av den nye typen, faktisk det femte siste som er blitt levert.
[Publisert 5.1.2004]
Les mer her
polarlys

Hurtigruteskipet M/S Finnmarken.
Et av de nyeste skipene i serien av nye skip, er M/S Finnmarken. Denne ble ferdigstilt i 2002 og er et vakkert skip. Dette skipet, i likhet med de andre av disse nye, har stabilisatorer, slik at å reise med disse i dårlig vær er etter hvert blitt en helt annen opplevelse.
[Publisert 22.12.2003]
Les mer her

NYTT 2021
Fra 2021 skiftet MS Finnmarken navn til MS FRAM og vil kun være et ekspedisjonskip da Havila Group skal seile med 4 skip.

finnmarken

Hurtigruteskipet M/S Kong Harald.
M/S Kong Harald er den første av de nye skipene som ble satt inn i seiling som hurtigrute. Skipet ble bygd i 1993 og er, i likhet med de andre skipene av den nye typen, et flott skue.
[Publisert 17.12.2003]
Les hele saken
kong harald

Hurtigruteskipet M/S Vesterålen *
Av den såkalte "mellomklassen" av hurtigrutene vil jeg nå presentere M/S Vesterålen". Dette skipet som ble bygd i 1983, gjennomgikk en stor modernisering i 1988 og i 1995. Dette for å få skipet mer funksjonelt til de krav som stilles til denne trafikken.
[Publisert 8.12.2003]
Les hele saken
vesterålen

Hurtigruteskipet M/S Richard With
I Hammerfest | Nu's serie om de flotte hurtigrutene som seiler langs vår vakre og spennende kyst, er jeg denne gangen kommet til M/S Richard With. Ombord traff jeg kaptein Inge Olav Nilsen, og i likhet med de fleste kapteiner ombord i hurtigruteskipene, er også han fra landsdelen, nærmere bestemt Svolvær.
[Publisert 1.12.2003]
Les hele saken
richard with

Hurtigruteskipet M/S Trollfjord
Ombord på en av de siste hurtigrutene i flåten, M/S Trollfjord, traff jeg en gammel kjenning av Hammerfest, nemlig kaptein Tormod Karlsen. Med gammel kjenning av Hammerfest mener jeg at han har reist på Findustrålerne for noen år siden. Han var da styrmann, hovedsakelig ombord på M/TR Masi, men var også med på de andre trålerne.
[Publisert 19.11.2003]
Les hele saken
trollfjord

Hurtigruteskipet M/S Lofoten *
Nostalgi på sort kjøl!
Det fjerde skipet i min føljetong over hurtigruten, og dens skip som seiler langs vår lange kyst, er den gamle og ærverdige M/S Lofoten. Skipet ble bygd i 1964 på Akers Mekaniske verksted i Oslo. Rederiet som eier skipet er Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab ASA.
[Publisert 10.11.2003]
Les hele saken
lofoten

Hurtigruteskipet M/S Narvik *
M/S Narvik er en av mellomklassen av hurtigruteskipene som ferdes langs vår langstrakte kyst. En kan vel si at det er en av de gamle båtene, da de eldste klassiske båtene er helt borte i hurtigrutetrafikken. Ikke noe negativt om disse båtene av den grunn, disse er vel så bra å seile etter kysten med. Iallefall hvis vi skal tro kaptein Rolf Johansen, og han har seilt på alle typene av de båtene som seiler i dag.
[Publisert 03.11.2003]
Les hele saken
narvik

Hurtigruteskipet M/S Nordkapp
I min andre reportasje om hurtigruteskipene som anløper Hammerfest havn er det i dag M/S Nordkapp sin tur. Dette skipet er av de første skipene i den såkalte nye generasjon av hurtigruter. Skipet ble bygd i 1996 og rederiet som eier skipet er Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab ASA.
[Publisert 29.10.2003]
Les hele saken
nordkapp

Hurtigruteskipet M/S Midnatsol.
Søndag 26. oktober 2003 anløp M/S Midnatsol Hammerfest i strålende vintervær. Skipet, som er det siste i rekken av nye hurtigruter, er et fint skue der det stevner mot kai i Hammerfest. Jeg fikk en prat med skipets kaptein.
[Publisert 27.10.2003]
Les hele saken

NYTT 2021
Fra 2021 skiftet Midnatsol navn til MS MAUD og vil kun være et ekspedisjonskip da Havila Group skal seile med 4 skip. 

midnatsol
Skipene er solgt

Her kan søke på mine sider eller på nettet

Søk: lunga.net internett
search engine by freefind

Copyright © 2009 Lunga.net - All rights reserved

Kilde hurtigrutelogoer: Hurtigruten.no