Oppdatert: 9. november 2009

Lunga.net-logo

Oppdatert: 9. november 2009

Hjem

Fotosiden

Om oss

Lenker

Kontakt

Været

Melkøya

Web-kamera

Hurtigruta

Gjestebok

Byggingen av Arktisk KulturSenter (AKS) i Hammerfest

Min artikkel i avisa Hammerfest sin 10. utgave 2008


Det er i dag litt over fire måned er til den offisielle åpningen og Avisa Hammerfest vil gjerne vise noen bilder fra bygget, utvendig som innvendig. Vi fikk en samtale med anleggsleder Reidar Pedersen i Bjørn Bygg AS som viste oss rundt i bygget og vi får et lite innblikk i hvordan ståa er med bygget per slutten av mai måned. Bildene er tatt den 19. mai. 2008.

Som leserne kan se av bildene er det mange utstikk på veggene mot sentrum av byen og på havnesiden og på spørsmål om dette kunne Pedersen informere at det skal monteres vindusglass der og med lyspunkter som skal gi varierte lysinntrykk. Det er det naturlige lyset som styres hvordan lysene på fasaden vil være.

Han fortalte også at det har vært mange spørsmål fra folk i byen om disse utstikkene, hvor det er kommentert at det er sittepinner for de mange måkene som holder til i havneområdet. Dermed skulle dette være avkreftet, det vil ikke bli plass for de mange måkene som brukte den gamle Findusfabrikken både til hvileplass og hekking.


Kinoen som har 146 seter


En av dansesalene, det er flere saler og i 3. etg. er det rom
hvor bl.a. kulturskolen vil ha sine lokaler


Også pilarene under overbygget har blitt flittig kommentert av innbyggerne og vi har også fått mange spørsmål om når de skal rettes opp, sier Pedersen videre, men ifølge tegningen av bygget fra arkitektene så skal pilarene se slik ut.

Når skal bygget være ferdigstilt?
-Vi er helt etter ruten, sier Pedersen, og den 1. august skal vi være ferdig med bygget. I tiden til den offisielle åpningen skal vi testkjøre bygget, slik at alle de tekniske løsningene er på plass og at alt skal fungere til den offisielle åpningen den 4. oktober. Men vi har et tett skjema, så vi må stå på for å få det ferdig til nevnte dato.

Et annet moment ved bygget er at kravene til lydisolering av vegger og tak er de samme som det ble stilt til den nye operaen i Oslo, så det vil bli topp forhold både for musikk og teater.

Avisa Hammerfest fikk sine bilder og en guidet tur av Pedersen og dermed er noen av spørsmålene som innbyggerne måtte ha være besvart.Copyright © 2009 Bjørnar Lunga
All rights reserved