Har akkurat skrevet i boka og regnbygen kom

Det ble nesten ikke tur i dag pga. to grunner, viktigst var at ryggen streika i går og var ikke helt restituert i dag, men ikke verre enn at æ kunne prøve (har gjort det før med slike smerter).

Andre grunn var været, regnet vannrett og rundt 2-3 grader.

Men innimellom var det opphold og tildels sol, og æ fant ut at æ ville prøve, spesielt når æ ikke så noen byger ute på fjorden.

Bygene holdt sæ borte helt til æ hadde skrevet i boka på varden, men da kom det en skikkelig byge som piska i ansiktet, men det varte bare noen minutter og da æ kom ned til butikken var det opphold.

Endomondo tracket dagens lille trimtur. 🙂

Skulle egentlig ikke gå trimtur i dag, hadde planlagt å skifte dekkene på bilen, så slipper man å stresse når den første snøen legger sæ.

Men da æ var ferdig å skifte dekkene, var klokka bare litt over tolv, så æ tenkte at en liten fjelltur umulig kunne gjøre ondt. 😛

Dermed traska æ samme ruta som ofte tidligere, opp til Rottelvbrua og derfra strake veien til varden og så rett hjem.

Endomondo tracket og i dag er det kun et bilde. 🙂

Lav sol gir lang skygge

Varden

I dag ble det som seg hør og bør en trimtur eller fjelltur og som så mange ganger før bare måtte æ gå via varden, det har blitt nesten et must og gå dit, kan jo være at det er en av perleturene.

Har etterhvert lagt det som en vane og gå via Rottelvbrua (tur nr. 153 i år), som en slags oppvarming før æ starter på bakken opp til fjellet. Etter å ha kommet seg opp er det forholdsvis lett å gå til varden.

Kokelv, sett fra Samuelstoppen

Etter en liten spiseeplepause der gikk æ opp til Russefjelltoppen og i dag fant æ ut at æ skulle gå til Samuelstoppen.

Gikk ned fra fjellet langs reingjerdet og gikk derfra langs raen bort til grustaket og rett hjem.

Endomondo tracket også i dag hele turen. 🙂

Varden

Da var årets tur nr. 101 til varden i boks (håper ikke at 101 er ute 😛 ) og nå gidder æ ikke å ha flere «mål» i år, turer etter denne blir bare en bonus.

Gikk oppover dalen til pissteinen, og i dag orka æ ikke å gå lenger og derfor starta æ på hjemturen, men gikk opp til varden etter at æ hadde passert Rottelvbrua.

Ikke særlig pent dette

En ting som undrer mæ (kan selvsagt bare være mæ), er at det lå kvister av varierende tykkelse og størrelse ved siden av (noen ganger innpå) veien. Æ syns iallefall at det ser veldig stygt ut og burde ikke være nødvendig. 😡

At det er uttak av skog skjønner æ selvsagt (har gjort det sjøl på Skaidi), man må jo ha brensel til vinteren, men å levne området slik, skjønne æ bare ikke.

Uansett så har iallefall Endomondo tracket turen og bildene er klikkbar (ny fane). 🙂

I dag ble det ingen fjelltur eller bilder, kun en kort tur rundt bygda.

Siden æ har vært plaget med søvnen i lang tid, tenkte æ kanskje at æ gå for lange turer, at det hauser opp kroppen og gir urolig søvn.

Så i natt får æ se om det er tilfellet. 😛

Endomondo tracket bygda rundt turen og bildet er fra mitt enorme arkiv.

Kokelvdalfossen

I dag var det forsatt like godt vær, men fant ut at det begynner å nærme seg tiden for å ikle sæ langarmet underbukser, og ikke for å glemme hansker og lue.

Varden

Iallefall når æ var oppe på fjellet, tydelig kaldere i vinden og kaldere skal det bli.

Gikk inn til fossen øverst oppe i Kokelvdalen, på returen ble det en tur opp til varden, som seg hør og bør. 🙂

Endomondo tracket som vanlig.

Måtte stå bredbent for å stå i mot vinden

I dag var det, nesten som vanlig i det siste, et helt nydelig vær med sol og skyfritt, men vinden var skikkelig kraftig. Når han kom med de sterkeste rossene var det nesten så man mista pusten.

Begge bildene er klikkbar

Derfor ble det en av de korte turene i dag, da det var ganske tungt å presse seg fremover i motvinden.

Gikk til Rottelvbrua og planla å gå oppover Kokelvdalen, men det var så sterk vind at æ snudde etter noen meter og tenkte at det ville bli nok å komme sæ opp til varden.

Gikk dit og når æ skulle ned fra varden var det nesten så æ ble blåst nedover bakken. 😀

Endomondo tracket «hele» turen.

 

Nydelig i dag

Etter min lille «roadtrip» i går til Alta, som medførte at æ ikke giddet å gå på fjellet, var æ overbevist at æ måtte ta mæ en tur i dag, måtte komme mæ ut i det fri.

Dermed ble det ikke som æ planla i går, at æ skulle ta mæ en tur rundt i Finnmark og til Finland for innkjøp av litt øl. Får se i neste uke om æ ikke tar en tur da. 🙂

Dagens tur starta æ som vanlig opp Kokelvdalen og til veiens ende, og en velfortjent pause og spiste et eple, før æ returnerte hjemover. Men som ofte før tok æ mæ en tur opp til varden fra Rottelvbrua.

Skulle til Rottoppen, midt i bildet, men klarte ikke i dag

At det ble en tur i dag var et must siden været minnet mer om sommer enn at vi i morra skriver 1. oktober.

Varden, atter en gang

Så starten på dagens tur skjedde i tilnærmet vindstille, ikke en sky og med en varmende sol, men det ble litt vind da æ kom mæ opp på fjellet.

Tross vind var det varmt og fint, ypperlig for å sitte på toppen en stund og nyte utsikta.

Endomondo tracket og bildene på siden er klikkbar for større versjon, som åpner seg i en ny fane. 🙂

Da kunne æ fjerne mistanken min om at æ hadde tvangstanker når det gjelder trimturer, at æ «MÅTTE» gå turer hver dag, spesielt hvis turvær var så fint som i dag.

Selv om det var det fine været i dag hadde æ ikke lyst å gå på tur, så æ tok æ mæ en tur til Alta, og ikke fikk æ et snev av dårlig samvittighet. 😀

Årsaken til at æ ikke ville gå tur i dag var at æ gikk en veldig lang fjelltur i Hammerfest i går. Hadde tid å slå ihjel mens bilen var på verksted og det var en tur som virkelig tok på.

Om æ blir å gå tur i morra er kanskje ikke så viktig lenger, kanskje æ tar mæ en liten roadtrip i Finnmark, med innslag av en snartur til Finland for innkjøp av det gode ølet Lapin Kulta.

Men det vil bare morradagen vil vise. 😛

Dagens tur ble det nesten ikke noe av, tydelig at det er kaldere ute og at høsten er ankommet vårt nydelig fylke. Følte på «gikta» at det var kaldt ute, og æ var ikke så gira på en tur ute i dag.

Men som vanlig når det gjelder mæ sjøl, så er det nesten blitt en tvangstanke at hvis æ ikke går tur så er hele dagen bare bortkasta.

Så dermed var det bare å få på mæ klærne (vann- og vindtett, må vite), sluke noen tabletter mot smertene og legge i vei.

Gikk den vanlige løypa opp til Rottelva og videre opp Kokelvdalen, men i dag orka æ ikke gå så langt, så æ snudde ganske så fort og gikk tilbake, men måtte bare opp innom varden før æ dro hjem. 🙂

Endomondo tracket den forholdsvis korte turen i dag og bildene her kan klikkes på og et større bilde åpnes i en ny fane.

 

Dagens tur ble av litt korte «typen» da temperaturen var blitt litt lavere, rundt 11-12 grader og vinden fortsatt var like sterk.

Dermed ble det litt kaldere og æ måtte ta på mæ en litt tykkere sommerjakke for det ble fort kaldt i vinden.

Gikk den gode gamle ruta til Rottelvabrua, litt opp Kokelvdalen, opp på Russefjellet og varden før æ satte kursen hjem, men måtte ta en liten avstikker ned til havna for å se litt der nede også.

Bildene her er klikkbar og større bilder vil åpne seg i en ny fane.

Endomondo tracket turen og i dag ble det kun tre bilde. 🙂

 

I dag skulle egentlig ha kjørt til Honningsvåg og Skarsvåg (for å gå til fjellformasjonen kirkeporten) og så ta hurtigruta til Berlevåg å gå litt der og videre rundt i østfylket.

Hadde bestilt billetten på hurtigruta MS Norgnorge, men et eller annet svikta på bilen og æ turte ikke ta sjansen på langtur og må på verksted med den.

Bare håpe at det ikke blir for dyrt dette, men æ må jo ha en bil, så vi får se om midlene strekker til.

Så i skuffelsen rasa æ opp på fjellet, dvs. til Rottelvbrua og videre til Lungatoppen og deretter varden og så hjem.

Endomondo tracket turen som ble nesten 12 km.