Nydelig himmel

I dag var det virkelig et nydelig vær, nesten skyfritt og rundt null grader og en himmel farget av ei sol som er under horisonten.

Men snøen er fraværende og det kan se ut som at det vil være slik noen dager ennå, iflg. værmeldingen.

Ingen sol i dag

Dagens vær var av den nydelige sorten, minus et par grader, vindstille og skyfritt og siden vi har mørke- fargetid var ikke å se.

Sola vil være borte helt til i slutten av februar neste år, men det er vi vant til, i alle fall undertegnede.

Først ble det en lengre stopp på kafèen Qa med kaffe og prating med kompiser før æ ble rastløs og bare måtte komme mæ ut.

Planla å gå til Storelvbrua, men gikk til Esso før æ snude hjem, via Coop Prix i strandgata.

Startet ikke Mapmywalk, så turen ble manuelt tegnet inn på kart, levert av norgeskart.no og bildene kan klikkes på større bilder, åpnes i ny fane.

Fra Klinkastupet

I dag tenkte æ og forsøke å gå til Storsvingen (ble buss opp og gikk tilbake) for å handle og ha varene i en liten ryggsekk.

I dag var det ingen skyer på himmelen og siden vi nå har begynt på mørketia, eller fargertia som æ liker å kalle det, er det ingen sol og en temperatur på et par-tre minusgrader.

Vi har ennå ikke fått snø og det som ser ut som snø på bildet er barfrost.

Ny julegate

I dag var det en temperatur på rundt null, kanskje til og med inne på den blå siden av temperaturskalaen, skyfritt, lite vind og sol.

Sjøgata

Det er bare 4 dager igjen kor vi kan se litt av sola over horisonten og da blir den borte til i slutten av januar eller nærmere datert den 20. januar 2023.

Men hadde ikke tid til å nyte været da æ måtte bort til legesenteret for å få testet lungekapasiteten.

Eller om min langvarige og kraftige hoste har en verre begrunnelse som kreft.😯😒

Indre havn og sol på storfjellet

Og selvfølgelig var det å gå bort til legesenteret og hjem en prøvelse også på grunn av den vanlige ryggverken.

Klikk på bildene for større versjoner, åpnes i en ny fane.

Utsikta fra kulturhuset

Nydelig høstvær i dag med tilnærmet skyfritt, litt sol som skinte på Fuglenes og Melkøya, lite vind og temperatur på rundt 3-4 plussgrader.

Slikt vær er jo synonymt med å komme mæ ut og trekke friskluft ned i slitne lunger, og som vanlig i det siste ble det kraftig hoste som medførte svimmelhet med mange pauser.

Starta ikke Mapmywalk i dag, viste ikke om æ kom til å gå særlig langt med hosten, så turen tegna æ inn i norgeskart.no.

Skal til legen om 14 dager, så da får æ høre om videre gang vedrørende hosten, som er skikkelig plagsom med brystsmerter.

Ved Storelvbrua

I dag var det nesten «sommervær» med hele 8-9 grader, skyet opphold og nesten vindstille.

Planen min var å traske opp til Storsvingen og El-kjøp for å kjøre barberhode til min barbermaskin, som har blitt veldig uskarp.

Men etter å ha passert kirka verka det så mye at æ snudde ned Krutthusgata og med mange pauser klarte æ og gå litt rundt sentrum.

Fikk litt press over brystet og hosten kom tilbake, og nå vente æ på time hos øre-nese-hals spesialist og krysser fingeren for at ikke er kreft som har gitt økt hoste i det siste, da det er litt blod i slimet æ hoste opp. 🤞🫶

Havila Castor på tur sør

Været i dag var veldig variert, fra regn og sludd til opphold og med en temperatur på rundt 5-6 plussgrader.

Dagen startet med en tur på Qa kafè for en kaffe og kake, samt småprat med kjente før æ avslutta dagen med å gå til Storelvbrua.

Dagens runde

Ble ikke lenger tur i dag ene og alene på grunn av skikkelig smerter i ryggen, samt den irriterende hosten.

Så da ble det kun innom Prixen for å handle inn søndagsmiddagen før æ gikk hjem for å steike en biffmiddag samt innta et par iskalde øl.

Klikk på bildene for større bilde, som åpnes i en ny fane.

Under og etter snøbygen

Da æ stod opp i dag var det nesten så æ ikke så bort til Fuglenes på grunn av årets første snøbyge.

Men den varte ikke så veldig lenge, men lenge nok til at det ble litt hvitt på Mollafjellet.

Så no er det bare å finne frem vinterutrustningen før en lengre tur skal unnagjøres, visst æ får medisin som hjelper mot smertene. 😒

Dermed ble det bare en kort runde i byens sentrum samt en kopp kaffe på kafè Qa. ☕

Klikk på bildet for større bilde i ny fane. 😊