En snøbyge på tur innover

I dag var det bedre å gå ut, siden vinden ikke var så ikke og siden det kom litt snø utover dagen, steg temperaturen litt også.

Sola nærmer seg

Var faktisk nesten 10 minus da æ starta ut, men når den økte ble det faktisk nesten for «varmt » å gå, i alle fall under nyjakka og -lua.

Gikk Masterelv, butikken og deretter rundt Riddo- og Moreneveien før æ traska hjem igjen.

Endomondo tracket også dagens trimtur.

Dagens Kokelvbilde, sola nærmer seg.

Dagens tur ble den korteste turen så langt i år, mye vind og mange minusgrader og det faktum at æ måtte kjøre en tur til Olderfjord for å hente en postpakke.

Måtte bruke bøffen som ansiktsbeskyttelse mot frosten og da var det lett å overbevise mæ sjøl om å avslutte turen.

Tok et bilde da æ var på Masterelva, og lett å se at det ikke er så lenge til sola er tilbake.

Endomondo tracket også dagens korte tur.

Hammerfest havn (MS Trollfjord ved DS-kaia)

I dag ble det ingen trimtur i tradisjonell form, måtte kjøre til byen for å få reparert bilen som gjorde at den fikk godkjent EU-kontroll. 👍

Hadde også time hos min faste tannlege i byen, så æ dro først opp til Tech AS ved flyplassen og leverte bilen og gikk så ned til byen.

Ville teste ut litt shopping i butikkene, men som æ egentlig var fullt klar over så klare æ ikke å gå i butikker.

Dermed ble det kun en liten stopp på en kafé for for kopp kaffe og deretter til tannlegen (som ikke tok lang tid, hurra). Hadde vært superflink med daglig bruk av tanntråd og tannpuss. 😁

Endomondo tracket turen til byen, men orka ikke å gå tilbake så æ tok bussen opp. 🚌

Kokelv i blåtimen

Også i dag et nydelig vintervær, ingen nedbør tross skyer, 11-12 minus og endel vind.

Men også i dag slit æ med pusten, så det ble en kort tur uten å forsere noen bakker, så æ får høre med legen om noen dager.

Kokelvfossen

Traska i et bedagelig tempo først til Masterelv (som vanlig) og så rundt Moreneveien og tok fjæraveien til havna før æ traska hjem for å slappe av i go’stolen.

Lett å se på Kokelvfossen at det er mange kuldegrader i noen dager nå siden mildværet for flere dager siden.

Endomondo tracket turen, også det som vanlig.

NRS-Masterelv (arkivbilde 3. november 2018)

I dag gikk æ som vanlig til Masterelv først og planla å gå oppover Kokelvdalen og kanskje etterpå til Russelvbrua eller -osen.

Men æ har slitt med økende tungpust de siste dagene og som foreløpig toppa sæ i dag, noe som gjør det tungt å gå i motbakker og/eller motvind. 😥

Men som den optimisten æ er, så starta æ oppover mot Kokelvdalen, men bakken og økende motvind gjorde at æ bare måtte snu.

Så æ måtte bare gå hjem og hvile ut, kan ikke si at æ liker dette, men det går sikkert over snart. 😉👍

Endomondo tracket det lille æ gikk i dag. 😳

Oppover Russelva i blåtimen

Nydelig vintervær i dag med rundt 4-5 minusgrader, nesten ingen vind og selvsagt ikke et fnugg av nedbør, deilig turvær med andre ord. 😃👍

La også merke til i dag at hukommelsen min kanskje har fått en knekk, og årsaken er at da æ hadde gått omtrent halv turen begynte æ å undres.

Hadde æ mista vannflaske mi og i så tilfelle kor langs turen hadde det skjedd, og æ gidda ikke å følge sporene tilbake, finner den sikkert i morra. 😆

Da æ kom hjem og skulle ta noe ut av kjøleskapet oppdaga æ at æ hadde ikke mista vannflaska, æ hadde glemt å ta den med i første omgang, snakk om pinlig, er det alderen? 😵🤔

Jaja, nok om det, Endomondo tracket dagens tur som vanlig.

En tung isbelagt kabel, rart den ikke er slitt av

I dag var det et flott vintervær, tilnærmet vindstille, overskyet men ingen nedbør og rundt 2-3 minusgrader, altså flott turvær.

Første gang i år at æ gikk til Rottelvbrua og gikk like greit til Russelvbrua og -osen også.

Rottelvbrua, årets første tur hit

I går så æ at brøytebilen rygget opp fra Masterelv og årsaken til det kan sees på bildet oppe til venstre.

Antageligvis er det en telekabel som har fått et tykt islag på sæ og tyngden har tynget kabelen ned til et par meter over veibanen.

Det eneste som gjør at kabelen ikke har blitt slitt av kan se ut til å være en stålwire inni i kabelen, men det ser ut til at de tynne kobberkablene inni er slitt av (se bilde øverst her).

Endomondo tracket som vanlig.

Der ute kommer det en ny byge, og æ snudde 😳

Etter stormen hadde æ egentlig ikke tenkt å gå ut, men tenkte at æ måtte en snartur innom butikken siden æ var gått tom av enkelte varer (øl m.m. 😁).

Og når æ først var ute å gikk tenkte æ at æ måtte gå via Riddoveien, kan jo ikke gå ut og «bare» gå til butikken.

Men det kom enkelte byger i form av hagl i kombinasjon med vindøking som gjorde at det svei godt i ansiktet, så det ble med ei kort turrute før æ dro hjem.

Endomondo tracket som vanlig.

På tide å komme sæ hjem, mildvær og sludd på tur inn

Den stormen som er meldt glimret med sitt fravær, heldigvis, men uansett så er formen ikke på topp, så det ble en tur uten bakker.

Om det er medisinene som gjør det eller om det er noe annet vet æ ikke, men føle mæ slapp og blir fort sliten etter kort tids gange.

Men æ må jo bare prøve og har stort håp om at formen vil bli bedre og gjøre turen lettere.

Men æ unngår å gå opp bakker og går langs flate veier for i det minste å klare å tilbakelegge en noenlunde strekning om ikke annet. 😧

Endomondo tracket at æ gikk til Selkopsletta før æ snudde hjem til godstolen og godt var det for været ble værre med mildvær og sludd.

Godt beskyttet i dag

I hadde det meldt storm og det kunne virke som at det kanskje da ikke ville bli tur på mæ, men har da gått i værre vær før. 😁

Så det var bare å ikle sæ varme klær og få på beskyttelse både for ansiktet og øynene, det vil si en sånt tubeskjerf over ansiktet og fokkbrilla.

Ser ikke så veldig ille ut dette

Gikk først til Masterelv og da æ snudde tilbake ble det tungt å gå opp bakken på grunn av sterk motvind og vindrossan æ fikk midt i trynet ga mæ litt pustebesvær. 🌬

Men det største problemet med å gå tur i dag var ikke at det snødde så mye, det var mer at vinden rev løs snø og is og selv med ansiktsbeskyttelse svei det litt.

Endomondo tracket som vanlig. 😃